5. Sonsuz Kitap Mutluluğu Blog Tur: Ölümcül Merhamet - Robin LaFever / Kitap Yorumu


Herkese Merhaba.

Ölümcül Merhamet kitabının son yorumu ile birlikteyiz.

Bu kitap benim daha önce okuduğum kitap türlerinden biraz farklı idi. Fantastik - tarihi kurgu tarzında olan bu kitabımız Ölümün Hizmetkarları serisinin ilk kitabı.

Yeni yazarlar tanımak her zaman ilgimi çekmiştir. Robin La Fever da Ölümcül Merhamet kitabı ile tanıdığım bir yazar. Yazım tarzı ve anlatımı insanı yormuyor. Anlatımı da akıcı.

Ölümcül Merhamet, istenmeyen ve annesinin, karnında ölmesi için zehir içtiği bir kızın öyküsü ile başlıyor. Evet, annesi Ismae'yi istemiyor ancak o hayata tutunup dünyaya merhaba diyor. Ancak, zehir sebebi ile sırtında kırmızı renkli büyük bir yara ile yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Babası ondan kurtulmak için 17 yaşında ondan yaşça büyük bir adama para ile satıyor. Ismae'nin sırtındaki yarayı gören adam onu kemikleri kırılıncaya kadar dövüyor ve bırakıp gidiyor.

Bu zalim adamın evinden bir keşiş onu kaçırıp Aziz Mortain Manastırına götürüyor. Bu Manastır da kendisinin de ölümün hizmetkarı olduğu anlatılıyor ona ve bir suikastçı olarak yetiştirilmesi sağlanıyor. Her konuda çok iyi yetişen Ismae kendine verilen görevleri başarılı bir şekilde yerine getiriyor. En son görevine gelinceye kadar. Acaba bu görevde de başarılı olacak mı? Bu olayda neler yaşanacak? Ve herşey işte buradan sonra başlıyor. Suikastçılar, saray ortamı, biraz da aşk var.

Fantastik - tarihi kurgu tarzında olan bu romanı okurken maceraya kendimi kaptırmadım dersem yalan olur. Sürükleyici anlatımı da sebeplerin başında geliyor. Okuyanların keyifle hatırlayacağı, okumayanların da merak edeceği bir roman. Bence okunması gereken kitaplardan biri. Özellikle bu tür kitapları seviyorsanız. Keyifli okumalar...

Benden bu seferlik bu kadar.

Ölümün Hizmetkarları serisinin ikinci kitabının turunda beraber olmak üzere.


Teşekkürler DEX Kitap.

Yorumlar