#Blogfırtınası Etkinliği 17.Gün

17. günde #blogfırtınası devam ediyor. Bugünkü konumuz en güzel tatilimiz. İşte benim en güzel tatilim...

Gün 17. Bugüne kadar yaptığınız en güzel tatili yarattığınız bir karakter yaşamış gibi anlatın.

Hey gidi Karadeniz Karadeniz
Suların ne karadır Karadeniz...

Hep hayaliydi bir gün oralara gitmek. Turlara katılan arkadaşları da anlattıkça iyice merak etmişti oraları. Oranın yeşili başka oluyormuş, havası farklıymış. İnsanları ise güleryüzlü ve misafirpervermiş.

Çok plansız oldu gidişi. Hiç düşünmeden eşi birlikte kendilerini tur şirketinde bulmuşlar ve rezervasyonlarını yaptırmışlardı. Artık kendi gözleri ile görecekti o güzellikleri. Sarp Sınır Kapısı'na kadar uzanıyordu tur. Sonra da dönüş yolculuğu başlıyordu. Göz açıp kapayıncaya büyük gün gelmişti.

Hey gidi Karadeniz Karadeniz
Suların ne karadır Karadeniz...

Bolu tesislerinde mola verdiklerinde, Karadeniz'in ilk soğuğu ile karşılaştılar. Aylardan Temmuz idi ama sanki burası Ocak ayında kalmış gibiydi. Sımsıkı sarındıkları ceketleri ile güne merhaba dediler. Sonraki durakta Abant Gölü'nün muhteşem güzelliği onları bekliyordu. Unutulmayacak bir tatil olacağı şimdiden belliydi. 1 Hafta sürecek muhteşem Karadeniz turu.

 
Sarp Sınır Kapısı'na vardıklarında, Karadeniz'in büyüsüne kapılmış geçtikleri yerlerin etkisindeydiler. Ayder Yaylası, Gelin Tülü Şelalesi, Zigana Yaylası, Zigana Geçidi, Kayabaşı Yaylakent, Akçaabat, Samsun, Sinop, Trabzon, Sümela Manastırı, Uzun Göl, Safranbolu ve fotoğraflarını çektiği bir çok yer daha. Hepsi ayrı bir güzellikti. Yediği yemekleri de asla unutmayacaktı. Hepsi birbirinden lezzetli Karadeniz yemeği. İşte tatil budur dedi eşine. iyi ki gelmişiz, iyi ki çabuk karar vermişiz.

Dönüş yolu biraz hızlı oldu. Yine harika yerlerden geçerek eve dönmüşlerdi. Arkadaşlarına ve ailelerine anlatacakları o kadar çok yer ve gösterecek o kadar çok fotoğraf vardı ki. Ama öncelikle bu güzel tatilin yorgunluğunu biraz olsun üzerlerinden atmak için dinlenmeye ihtiyaçları vardı.

Karadeniz Turu, geçirdiğim en güzel tatildi. Belki biraz yorucu idi ama güzellikler herşeyi unutturuyordu.

Yorumlar