Kitap Yorumu: Ateşi Yakalamak - Suzanne Collins (Fragman ile Birlikte)

İşte Açlık Oyunları serisinin ikinci kitabı Ateşi Yakalamak. İlk kitap Açlık Oyunları'ndan hatırladığımız gibi Katniss ve Peeta arenadan sağ olarak kurtulmuş ve 74. Açlık Oyunları iki galip çıkarmıştı. Capitol bu durumu kabul eder görünmüş ancak iki haraçtan da intikamını alacaktı.
 
74. Açlık Oyunları sırasında sevgili rolü oynayan Peeta ve Katniss bu role devam etmek zorunda kalacaklardır. Ve zafer turları başlar. Her mıntıkaya tek tek gideceklerdir. 11. mıntıka, oyunlar esnasında küçük kız Rue ile yaşadıkları duygusal anlar sebebiyle farklıdır. Katniss'in konuşması esnasında olaylar çıkar. Tüm mıntıkalara ziyaretler bitince 12. mıntıkaya yani evlerine dönerler. Ancak, Capitol intikam peşindedir ve 12. mıntıkadaki askerleri değiştirir. Yerine daha acımasız askerler gönderir. İnsanlar korku içinde yaşamaktadırlar.

Tekrar toplama günü geldiğinde, intikam isteyen Capitol yeni haraçlar seçmemeye karar verir. Eski kazananlar arasından seçim yapılmasını ister. 12. mıntıkada tek kadın Katniss'tir. Erkeklerden ise çok eski kazanan Haytmich ve Peeta vardır. Ancak Peeta, Haytmich yerine gönüllü olur. Katniss ve Peeta arenaya dönerler. Bu sefer hiç kolay olmayacaktır.
 
Eski kazanlarla bir araya gelen Katniss ve Peeta için artık herşey farklı olacaktır. Çünkü bu arena çok zor ve Capitol daha da zorlaştıracaktır. Yine soluk soluğa okuyacağınız bir kitap. Yakında sinemalarda gösterime girecek olan filmin fragmanını da sizlerle paylaşmak istedim. İyi okumalar...

    

Yorumlar