Kitap Yorumu: Açlık Oyunları - Suzanne Collins

Açlık Oyunları serisini duymayanımız kalmamıştır. Kitabı ve filmi dünyada olay yaratan bu serinin kitabı Türkiye'de de haftalarca konuşuldu. Filmi ise çok seyredilenler arasında idi. Ben filmini malesef sinemada seyredemedim. İkinci kitabın filmi ise yakında vizyona girecek. Bugün ilk kitaptan bahsedelim istedim.
 
Panem, 13 mıntıkadan oluşan bir ülkedir. Bu ülkeyi yöneten Capitol'e karşı 74 yıl önce bir isyan çıkmıştır. İsyanı çıkaran 13. mıntıka Capitol tarafından yok edilmiş ve diğer mıntıkalara da ceza olarak Açlık Oyunları adı altında ölümüne bir savaş olan bir oyun düzenlenmiştir. Her yıl her mıntıkadan 12-18 yaş arası bir kız ve bir erkek kura ile belirlenip açlık oyunları arenasına gönderilmektedir. Toplam 24 kişiden meydana gelen bu oyunun tek galibi yani tek hayatta kalanı olacaktır.
 

Katniss Everdeen 12 yaşındaki kız kardeşi ve annesi ile birlikte 12. mıntıkada yaşamaktadır. Çekilen kurada 12 yaşındaki kardeşi haraç olarak çıkınca Katniss kardeşinin yerine gönüllü olur ve oyunlara katılır. Artık iki haracın yani Katniss ve diğer haraç olan Peeta'nın tek yapması gereken sağ kalabilmektir.
 
Arenada kıyasıya bir mücadele başlar. Canlı yayınla TV'den gösterilen oyunlarda her gün en az bir yada iki haraç ölmektedir. Katniss ve Peeta önce ayrı sonra ise birlikte savaşarak oyunun sonuna kadar sağ kalmayı başarırlar. Ancak bir kazanan olmalıdır, Capitol birinin ölmesini ister. Katniss ve Peeta eğer iki galip çıkmazsa zehirli meyvelerden yiyeceklerini söylerler. Capitol geri adım atar ve 74. Açlık Oyunlarında iki galip çıkar. Nefes nefese okunan harika bir kitap. Yazımı sinemalarda da oynayan Açlık Oyunları filminden bir fragmanla bitirmek istiyorum. İyi okumalar...
 
     

Yorumlar