Kitap Yorumu: Gelin - Julie Garwood

Julie Garwood kitaplarını keyifle okuduğumu daha önce de sizlerle paylaşmıştım. Gelin kitabı sanırım Julie garwood okuduğum ikinci kitabı. İskoçyalı Alec ve İngiliz Jamie'nin nefretle başlayan evliliklerinin aşka dönüşmesini anlatan tarihi bir aşk romanı.

Jamie 'nin babası Baron Jamison krala vergi borcunu ödemeyince kraldan bir mektup alır. Mektupta kendisine ceza olarak iki kızının İskoç Baron'ları ile evlendirileceğini yazar. Baron krala karşı koyamaz. Ancak İskoçlar geldiğince en çok sevdiği ve evi çekip çeviren kızını yani Jamie'yi saklar. Diğer üç kızını askerlerin karşısına çıkarır. Eş seçmek için gelen askerlerden biri Alec'tir.

Evin kahyası olan Gaga Jamie 'yi gelen askerlere dolaylı yolla anlatır. Askerler de Jamie'i görür ve Baron Alec Kincaid ona aşık olur. Jamie evlenmeye mecburdur ve Alec ile evlenir. Jamie nikaha siyah giyer. Nikahtan iki saat sonrada Baronlar eşlerini alarak oradan ayrılırlar ve macera başlar.

Yol maceralarla ve yeni evli çiftin özellikle Jamie'nin Alec'e öfkesiyle devam eder. Alec ve Jamie birbirlerine güçlerini kabul ettirmek istemektedirler. Alec, Jamie aşık olmuştur ancak Jamie öfkesiyle haraket etmeye devam edecek midir? Keyifle okuyacağınız, sürükleyici bir tarihi aşk romanı. İyi okumalar...

Yorumlar