Kitap Yorumu: Bahçemde Yeşeren Umutlar - Debbie Macomber

Bahçemde Yeşeren Umutlar, sonunda Blossom Sokağı'na bağlanan insan ve aile ilişkilerine dayalı sıcacık bir hikaye. Küçük Mucizeler Dükkanı ve Bir Yumak Mutluluk kitabından sonra devam kitabı diye okumaya başladığınız ancak, farklı karakterle örülmüş bambaşka bir hikaye ile karşılaşıyorsunuz.

Susannah, evli ve yetişkin iki çocuğu olan bir kadındır. Son zamanlarda eski aşkı Jake'i rüyasında görmeye ve onu düşünmeye başlar. Eşi Joe ile hiç bir problemi yoktur hatta çok mutlu bir evlilikleri vardır. Annesinin komşusu onu arayıp, annesinin artık kendine bakamadığını ve yalnız yaşayamacağını söylemesi üzerine, gençliğinin geçtiği kasabaya geri döner. Susannah'ın geçmişi ile hesaplaşması başlamıştır.

Annesinin sağlık durumunun iyi olmadığını görünce huzurevine yatırmaya karar verir. Evi de boşaltması gerekir. Eşyaları toplarken bulduğu bazı belgeler onu Jake'i aramaya iter. Bir dedektif tutar ve Jake ile ilgili gerçekleri öğrenmek ister. Nereye gitmiştir? Onu neden aramamıştır? Evde bulduğu ve babasının da imzası olan belgelerin Jake ile ilgisi var mıdır? Ancak, öğrendiği gerçeklerden hoşlanmayacaktır.

Susannah sonunda aradığı tüm cevapları bulur. Gerçeklerle yüzleşir. Jake ile ilgili kafasında soru işareti kalmaz. Ancak onu çok seven ve hep sevecek olan kişi eşi Joe hep yanındadır. En başta hikayemizin sonunda Blossom Sokağına bağlandığını söylemiştik. Susannah Blossom Sokağında Susannah'ın Bahçesi isimli çiçekçiyi açar. Sevgiyi, aileyi, arkadaşlığı, aşkı ve geçmiş hesaplaşmalarını anlatan keyifle okunan bir hikaye. İyi okumalar...

Yorumlar