4 Ekim Hayvanları Koruma Günü!!!

Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Dünyadaki tüm hayvanların aslında korunmaya ihtiyaçlarının olduğunun bilinmesi için 1822 yılında “Hayvanlara Kötü Muameleyi Önle­me Derneği” adı altında bir dernek kurulmuş. 1924 yılında ise Mustafa Kemal Atatürk'ün desteği ile İstanbul'da hayvanları koruma derneği kurulmuş. Daha sonra bir çok ülkenin bu konudaki dernekleri biraraya toplanarak 1931 yılında 4 Ekim gününü "Hayvanları Koruma Günü" ilan etmişler.
Onlar bugünün kendilerine özel olduğunu bilmiyorlar. Ama biz biliyoruz ve onlara bunu hissettirebiliriz. Sadece 4 Ekim'de değil hergün. Bunu yapmak o kadar da zor değildir herhalde değil mi? Sonuçta onlar da bizler gibi nefes alıyor, bizler gibi aileleri var, hatta yeni anne olmuş sokak hayvanlarının beslemek ve korumak zorunda olduğu minik yavruları var.
 
Kimileri vahşi hayatta, kimileri ise çok yakınımızda. Hepsinin istediği şey hayatta kalabilmek. Bu isteklerine birazcık olsun yardım edebiliriz. Sokakta gördüğünüz hayvanlara eziyet etmeyerek, onlara tekme atmayarak ya da zehirli yiyecekler vermeyere başlayabiliriz. Unutmayın onların da bizler gibi acı çekme duygusu var. Korkuyor olabilirsiniz bu kabul edilir ama zarar vermek, acı çektirmek asla kabul edilemez.
 
O zaman bugün güzel birşey yapın ve onlara soğukların başladığı bugünlerde yardım edin. Dünya Hayvanları Koruma Gününüz kutlu olsun küçük dostlar...

Yorumlar